Redirecting
INICI Jazz Nova Jazz Cava

Nova Jazz Cava

La inauguració de la Nova Jazz Cava, el febrer de 1994, va permetre la recuperació de la temporada estable de jazz, interrompuda des que el 1985 es va tancar la vella Jazz Cava.

Durant els seus catorze anys de vida —del 1971 al 1985— la vella Jazz Cava del carrer Sant Quirze va oferir un funcionament continu, amb activitats per als socis i de divulgació els dies d'entre setmana i amb concerts dissabtes i diumenges, cada temporada des de principis d'octubre fins a finals de juny. Durant aquests anys acollí al voltant de mil concerts, uns vuitanta per temporada, i hom li reconeix el mèrit d'haver superat amb escreix la inèrcia centralista barcelonina. Però el principal mèrit de la Jazz Cava va ser l'aglutinament i la potenciació de tota una afecció, tant passiva (públic) com activa (músics), que constitueix la base del que és el jazz a Terrassa ara.

La Nova Jazz Cava es troba a l'illa entre la Rasa i el Raval, tancant el pati o plaça interior de l'Ajuntament, al mateix carrer que el Teatre Alegria. A més, està directament connectada amb la plaça Didó, completant així el conjunt d'equipaments culturals amb façana a aquesta plaça: la Sala Muncunill i l'Institut del Teatre. L'espai  que l'acull, de propietat municipal, havia estat l'antiga sala de ball de l'Ateneu Terrassenc, edifici construït el 1896 i catalogat en el Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat per la seva singular estructura —circular i amb una alta coberta amb vigam de fusta que recorda una teranyina—, que va ser rehabilitat per convertir-se en club de jazz.

El local supera la dicotomia entre club i sala de concerts. Davant de la tòpica imatge del petit club de jazz, que aconsegueix el caliu a base d'uns espais reduïts, amb mala visibilitat i amb l'aire espès, ens trobem amb una àmplia sala ben climatitzada, amb un mobiliari confortable, il.luminació adequada, tant escènica com ambiental, i una eleveda tecnologia electroacústica.

La Nova Jazz Cava obre tots el dies en horari de tarda i nit, amb servei de bar, que comprèn begudes i menjars lleugers. En hores fora de concert s'escolten seleccions del fons discogràfic de Jazz Terrassa.

 

 

jazzterrassa

Consulta les activitats del Club de Jazz d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals a: http://www.jazzterrassa.org