Redirecting
INICI Arts plàstiques

Arts Plàstiques

Les arts plàstiques estan profundament arrelades en els orígens d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Fundada per un grup de pintors, l’entitat ha mantingut una temporada estable d’exposicions d’art des del 1927, i ha estat promotora d’activitats com la Biennal de Pintura ‘Ciutat de Terrassa’ (1957-1975), el Premi de Pintura Jove, el cicle Art Contemporani 1983, el cicle Càtex (en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa) o múltiples mostres antològiques o singulars d’artistes com Jacint Morera, Francesc Abad, Antoni Miralda, César Cabanes, Soler-Diffent, Torres-Garcia o Roc Alabern, entre d’altres.

L’entitat compta amb una Sala d’Exposicions que programa mostres d’art (pintura, escultura, fotografia, dibuix, instal·lacions...) d’octubre a juny i d’una gran Sala d’Actes que funciona com a espai expositiu de gener a juny (vegeu més informació a la secció Exposicions). Entre les mostres programades, es realitza cada primavera un exposició col·lectiva del centenar llarg d’artistes socis de l’entitat, aplegats en el Grup d’Artistes Plàstics i Visuals.

Els més de 80 anys d’activitat expositiva i la col·laboració dels artistes propers han permès a l’entitat aplegar un ampli fons d’art, que penja de les parets dels seus estatges i que inclou obres de singular interès.

Amics de les Arts i Joventuts Musicals va posar en marxa el 1979 la Fira del Dibuix de Terrassa, que cada primer diumenge d’octubre aplega un centenar d’artistes de tot Catalunya al centre de la ciutat, que posen a la venda obra original en unes condicions que faciliten l’accés a un públic massiu.

Estendre les inquietuds artístiques i el plaer per la pràctica creativa als més joves és l’objectiu d’una altra de les activitats centrals d’aquest àmbit, el Taller dels Amics Menuts, una oferta formativa i lúdica per nens i nenes de 8 a 12 anys que dirigeixen les artistes Rat Soriano i Núria Braña.

Consulteu també la secció INTERDISCIPLINAR.

 

jazzterrassa

Consulta les activitats del Club de Jazz d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals a: http://www.jazzterrassa.org